torstai 1. huhtikuuta 2010

Kurkistus Maakarileipurin keittiökaappiin

Leipomisen varalta kannattaa olla aina tietyt ainekset kaapissa valmiina.

Itselläni löytyy aina seuraavat perustuotteet:

- vehnäjauhot
- gluteenittomat jauhot
- sokeri
- suola
- kananmunat
- kuivahiiva
- leivinjauhe
- maito
- margariini
- ruokaöljy
- vanilliinisokeri
- kaneli
- kardemumma


Lisäksi kaapissa on hyvä olla seuraavia tuotteita:

- kaakaojauhe
- korppujauhot
- perunajauhot
- raesokeri
- ruokasooda
- tomusokeri


Kuivahiivaa käytän lähes kaikissa hiivaa vaativissa leipomuksissa, sillä se säilyy kauemmin kuin tavallinen hiiva ja on siten aina kaapissa valmiina käytettäväksi. Kuivahiiva on myös helppokäyttöinen.

Maitona käytän yleensä yksittäispakattuja (2 dl, 5 dl, 1 l) iskukuumennettuja maitoja, jotka myöskin säilyvät kauemmin kuin tavallinen maito. Lisäksi ne ovat hyla-tuotteita, joten samalla leipomuksista tulee vähälaktoosisia.

Gluteenittomia jauhoja käytän aika usein leivonnassa, sillä tuttavapiirisssäni on keliaakikkoja. Siten blogissani tutustutaan myös erilaisiin gluteenittomiin leivontaohjeisiin.


Muita leivontaan tarvittavia aineita voi ostaa tarpeen mukaan. Yllämainituilla aineksilla pääsee kuitenkin jo pitkälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti