maanantai 19. huhtikuuta 2010

Pikkupizzat

Pizza on yksi varmimmista suolaisista tarjoiltavista - lähes kaikki pitävät siitä. Yleensä teen pizzan koko pellin kokoiseksi, mutta tällä kertaa päätin kokeilla pienempien pizzojen tekemistä. Yksittäiset pikkupizzat ovat mielestäni ulkonäöltään kivempia ja myöskin helpompia syödä kuin isosta peltipizzasta leikatut palaset.

Ohje on alunperin kotitalouden kirjasta Ole hyvä! - Kotitaloutta 7. luokalle (Isotalo, Meriluoto, Sippola, Turunen, Otava 1995). Tällä ohjeella saa 12 pikkupizzaa tai yhden ison peltipizzan. Täytteitä voi vaihdella maun mukaan, mutta tällä kertaa tein pizzat allaolevalla ohjeella.


Pikkupizzat
12 kpl

Pohja:
2 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
½ tl suolaa
4 rkl öljyä
5 dl vehnäjauhoja

Täyte:
1 tlk = n. 300 g tomaattimurskaa
400 g jauhelihaa paistettuna
2 hienonnettua pientä sipulia
1 tlk ananasta
1 tlk säilöttyjä herkkusieniä
150 g juustoraastetta
2 tl oreganoa

Lämmitä vesi ja lisää pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Lisää suola, jauhot ja öljy. Anna taikinan kohta noin 10 minuuttia.

Jaa taikina neljään osaan ja jaa jokainen osa vielä kolmeen pieneen osaan. Painele pienistä taikinapaloista halkaisijaltaan noin 10 cm kokoisia pyöreitä levyjä. Lisää täytteet.

Paista uunissa 250 °C:ssa 15 minuuttia. Isoa pizzaa paistetaan 15-20 minuuttia.


Gluteeniton pizza

Tästä ohjeesta saa gluteenittoman korvaamalla vehnäjauhot seuraavasti:

Pohja:
2 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
½ tl suolaa
4 rkl öljyä
4 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoa

Makueroa normaaliin pizzaan ei huomaa, joten gluteenitonta pizzaa voi tarjoilla hyvillä mielin kaikille muillekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti