perjantai 25. kesäkuuta 2010

Pitaleivän ylistys

Tein eräänä päivänä ruuaksi pitaleipiä. Löysin netistä taas useampia pitaleivän ohjeita, joista yhdistelin allaolevan. Pitaleivät kohosivat uunissa komeasti ilmaviksi taskuiksi. Täyttämällä pitaleivät jauhelihalla, juustolla, lehtisalaatilla, kurkulla, tomaatilla, guacamolella sekä tsatsikikastikkeella sai pitaleivistä maittavan ja ruokaisan aterian. Eipä jäänyt nälkä näillä eväillä!


Pitaleivät
8 kpl

3 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
½ tl suolaa
2 tl sokeria
2 rkl öljyä
7½-8 dl vehnäjauhoja


Sekoita lämpimään veteen pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Lisää sokeri, suola, ruokaöljy ja alusta joukkoon vehnäjauhot.

Anna taikinan kohota 30 minuuttia.


Leivo taikinasta 8 pyöreää (halkaisijaltaan noin 15 cm) ja ohutta leipää. Leivät kannattaa kaulita melko ohuiksi, sillä mitä ohuempia ne ovat, sitä paremmin ne uunissa kohoavat.


Paista leivät uunissa 250 °C:ssa 5 minuuttia. Leivät kohoavat taskullisiksi korkeassa lämmössä.

Leikkaa paistetut leivät reunasta auki ja täytä ne haluamillasi täytteillä.


P.s. Hyvää juhannusta kaikille!

2 kommenttia: