keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Suklaa-cookiet

Olen jo kauan suunitellut tekeväni suklaisia pikkuleipiä eli suklaa-cookieita ja nyt viimein touteutin suunnitelmani. Ohje on alunperin Valion sivuilta Suklaa-cookies, mutta toteutin ohjeen pienin muutoksin. Vaihdoin suklaan jälleen Fazerin Siniseen ja osan pikkuleivistä voitelin sulatettulla suklaalla. Lisäksi tein pikkuleivistä astetta isompia, joten uunissakin paistoin niitä ohjessa annettua aikaa kauemmin. Näistä suklaa-cookieista tuli todella herkullisia, ja todella suklaisia!


Suklaa-cookiet
12 kpl

125 g margariinia
3/4 dl sokeria
3/4 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
200 g maitosuklaata

100 g maitosuklaata sulatettuna


Pikkuleivät:

Vaahdota margariini ja sokerit. Lisää kananmunat yksitellen välillä vatkaten. Sekoita leivinjauhot vehnäjauhojen sekaan ja lisää jauhoseos vaahtoon. Pilko suklaa veitsellä pienemmiksi palasiksi ja lisää palat taikinaan. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

Nostele taikinaa lusikan avulla uunipellille leivinpaperille 6 kpl / pelti. Jätä pikkuleipien ympärille hieman leviämistilaa. Paista 175 °C:ssa uunin keskiosassa 15-20 min. Jäähdytä.


Suklaakuorrute:

Laita kattilan pohjalle vettä ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Veden kiehuttua sammuta levy. Nosta kattilan päälle sen reunoja suurempi kulho niin, ettei sen pohja kosketa vettä. Paloittele suklaa kulhoon ja anna sen sulaa. Sekoita välillä, kunnes suklaa on kokonaan sulanut. (Varo, ettei suklaan sekaan joudu vettä tai vesihöyryä, sillä suklaa sakeutuu silloin kokkareiseksi.)

Voitele toisen pellin pikkuleivät suklaalla niin, että niiden pinnasta puolet peittyy suklaalla. Anna jäähtyä.

2 kommenttia: