lauantai 24. huhtikuuta 2010

Juustosarvet täytteellä

Tämän ohjeen kaivoin netin syövereistä halutessani tehdä kunnon juustosarvia. Näitäkään en ollut tehnyt vuosikausiin, mutta kyllä kannatti taas kokeilla. Ensimmäisellä kerralla tein allaolevalla ohjella 16 pientä sarvea, mutta halutessani suurempia sarvia tein toisella kerralla sarvista tuplakokoisia. Täytteenä voi käyttää pelkkää juustoraastetta, mutta sen lisäksi voi sisälle laittaa jauhelihaa tai tonnikalaa, jolloin sarvista tulee mukavan ruokaisia. Sarvet sopivat mainiosti suolaiseksi tarjoiltavaksi tai esimerkiksi maittavaksi evääksi.


Juustosarvet
8 kpl

Taikina:
2 dl maitoa tai vettä
1 pss kuivahiivaa
6 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
100 g margariinia

Täyte:
400 g paistettua jauhelihaa tai 1 tlk tonnikalaa
150 g juustoraastetta
2 hienonnettua sipulia
oreganoa

1 kananmuna voiteluun


Lämmitä maito / vesi ja lisää siihen pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Sekoita toisessa astiassa loput jauhot, sokeri ja suola, ja nypi rasva seoksen joukkoon. Sekoita hiiva-nesteseos muiden ainesten joukkoon tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan kohota 30 minuuttia.

Kaulitse taikina yhdeksi isoksi pyöreäksi levyksi ja jaa levy kahdeksaan osaan. Ripottele osien leveään päähän täytteet. Kierrä kolmiot rullalle leveämmästä päästä alkaen ja taivuta sarviksi. Anna sarvien kohota hyvin.

Voitele sarvet kananmunalla. Päälle voi ripotella juustoraastetta tai esimerkiksi unikonsiemeniä. Paista 225 °C:ssa 8-10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti