lauantai 17. huhtikuuta 2010

Tuulahdus Kreikasta

Tämän lämpöisen leivän reseptin bongasin tänä keväänä Kalevasta. Resepti kuulosti herkulliselta, ja päätin testata sitä eräänä iltana kutsuessani ystäviäni kylään. Leipä maistui hyvältä aivan sellaisenaan, mutta se toimi myös loistavana kylkiäisenä salaatin kanssa. Omasta leivästäni jätin oliviit pois, sillä en ole niiden kovin suuri ystävä.


Kreikkalainen leipä

Leipä:
2 dl maustamatonta jogurttia
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1½ dl hiivaleipäjauhoja
2½ dl vehnäjauhoja
2 rkl (oliivi)öljyä

Täyte:
1 hienonnettu sipuli
1½ fetajuustoa hienonnettuna
2 rkl oreganoa
(1½ dl viipaloituja mustia oliiveja)


Lämmitä jogurtti ja lisää pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Lisää suola ja alusta loput jauhot vähitellen taikinaan. Lisää alustuksen loppuvaiheessa öljy. Anna taikinan kohota liinan alla 30 minuuttia.

Kaulitse taikina suorakaiteen (30 cm x 45 cm) muotoiseksi levyksi. Levitä levylle täyteainekset kerroksittain ja ripottele päälle oreganoa. Rullaa levy kääretortun tavoin ja taivuta pyöreäksi renkaaksi. Purista päät yhteen. Leikkaa veitsellä muutama viilto ulkoreunaan, jotta täyte tulee esiin. Nosta leipä pellille ja anna kohota vielä 15 minuuttia.

Paista leipä 200 °C:ssa 25-30 minuuttia. Kostuta leivän pinta paistamisen loppuvaiheessa kylmällä vedellä, jotta pinnasta tulee rapea.

2 kommenttia:

  1. Tuo oli tosi hyvä! Kreikkalaisen salaatin kanssa lyömätön bileruokaa!

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia jättämästäsi kommentista! Samat sanat sinullekin. :) Taidanpa kokeilla tätä leipäreseptiä piakkoin, näyttää aikas hyvältä.

    VastaaPoista