
Gluteenittomat vaaleat patongit
2 kpl
5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
2 tl sokeria
1 rkl FiberHuskia (jauhettua psylliumsiemenen kuorta)
½ rkl suolaa
7-8 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
½ dl ruokaöljyä

Kuumenna vesi ja lisää joukkoon pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Lisää sokeri ja siivilöi joukkoon FiberHusk samalla sekoittaen. Anna turvota noin 10 minuuttia.

Lisää suola ja alusta osa jauhoista seokseen. Lisää ruokaöljy ja loput jauhot hyvin vaivaten. Älä kohota taikinaa, vaan leivo siitä heti kaksi patonkia jauhotetulla alustalla.

Anna patonkien kohota noin 30 minuuttia. Sivele patonkien pinta ruokaöljyllä ennen uuniin laittoa. Paista 200 °C:ssa noin 20-30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti