maanantai 12. heinäkuuta 2010

C'est une baguette! - Gluteeniton versio

Leivoin ensimmäistä kertaa kunnon gluteenitonta leipää. Ohjeen gluteenittomaan patonkiin löysin Ylen Olotila-sivustolta Strömsö-ohjelman ohjeista nimellä Gluteenittomat vaaleat patongit. Lisäsin taikinaan hieman sokeria ja öljyä sekä muutin vähän taikinan teon työjärjestystä. Käytin ensimmäistä kertaa FiberHuskia eli jauhettua psylliumsiemenen kuorta, joka antoi taikinaan mukavan sitkon ja teki gluteenittomasta taikinasta poikkeuksellisen mukavan käsitellä. Ohjeella sai maistuvan gluteenittoman leivän, suosittelen!


Gluteenittomat vaaleat patongit
2 kpl

5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
2 tl sokeria
1 rkl FiberHuskia (jauhettua psylliumsiemenen kuorta)
½ rkl suolaa
7-8 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
½ dl ruokaöljyä


Kuumenna vesi ja lisää joukkoon pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Lisää sokeri ja siivilöi joukkoon FiberHusk samalla sekoittaen. Anna turvota noin 10 minuuttia.


Lisää suola ja alusta osa jauhoista seokseen. Lisää ruokaöljy ja loput jauhot hyvin vaivaten. Älä kohota taikinaa, vaan leivo siitä heti kaksi patonkia jauhotetulla alustalla.


Anna patonkien kohota noin 30 minuuttia. Sivele patonkien pinta ruokaöljyllä ennen uuniin laittoa. Paista 200 °C:ssa noin 20-30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti