Tämä ohje on vanha tuttu täytekakkuohje, jonka esittelin ihan ensimmäisenä reseptinä blogissani. Tästä kakkuversiosta tekee kuitenkin juuri sen maailman parhaimman tuoreet mansikat sen päällä! Ohje on siis täysin sama kuin edellinen täytekkakkuohjeeni, mutta suklaan sijaan päälle laitetaan tuoreita mansikoita. Tässä kakussa mansikat olivat söpön sydämenmuotoisia sopien täydellisesti kihlajaiskakkumme koristeeksi.
Mansikkatäytekakku
Pohja:
5 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl gluteenittomia jauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
voita ja (gluteenittomia) korppujauhoja kakkuvuokaan
Täyte:
1,5 dl laimeaa mehua
300 g mansikkahilloa
3 banaania
4 dl kermavaahtoa
250 g tuoreita mansikoita
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon niin, ettei vaahto lässähdä.
Voitele vuoka ja vuoraa se korppujauhoilla. Paista kakku uunissa 175 °C:ssa 30-40 minuuttia.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta jokainen kerros ja lisää samalla hillo sekä pilkotut banaanit. Anna kakun olla jääkaapissa yön yli.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahtoon 4 tl sokeria sekä 4 tl vaniljasokeria. Päällystä kakku kermavaahdolla. Poista mansikoista vihreät kannat, halkaise mansikat pituussuunnassa ja asettele ne kakun päälle mielesi mukaan.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kakku oli aivan ihanaa!
VastaaPoistaKiitos. Mansikkakakku maistuu aina! :)
VastaaPoistaMä olen ihan uuno kakkujen kanssa ja olisi tarkoitus väsätä pojan 2-vuotis syntymäpäiville kakku.. Pitääkö joka kerrokseen lisätä banaania ja mansikkahlilloa?:) Vaiko yhteen kerrokseen banaania ja kahteen muuhun hilloa ?
VastaaPoistaHei Amalia! Olen laittanut mansikkahilloa ja banaania joka kerrokseen, mutta se on toisaalta ihan makuasia. :)
VastaaPoista