torstai 16. syyskuuta 2010

Maailman parhain täytekakku

Tämä ohje on vanha tuttu täytekakkuohje, jonka esittelin ihan ensimmäisenä reseptinä blogissani. Tästä kakkuversiosta tekee kuitenkin juuri sen maailman parhaimman tuoreet mansikat sen päällä! Ohje on siis täysin sama kuin edellinen täytekkakkuohjeeni, mutta suklaan sijaan päälle laitetaan tuoreita mansikoita. Tässä kakussa mansikat olivat söpön sydämenmuotoisia sopien täydellisesti kihlajaiskakkumme koristeeksi.


Mansikkatäytekakku

Pohja:
5 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl gluteenittomia jauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

voita ja (gluteenittomia) korppujauhoja kakkuvuokaan

Täyte:
1,5 dl laimeaa mehua
300 g mansikkahilloa
3 banaania
4 dl kermavaahtoa
250 g tuoreita mansikoita


Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon niin, ettei vaahto lässähdä.


Voitele vuoka ja vuoraa se korppujauhoilla. Paista kakku uunissa 175 °C:ssa 30-40 minuuttia.


Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta jokainen kerros ja lisää samalla hillo sekä pilkotut banaanit. Anna kakun olla jääkaapissa yön yli.


Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahtoon 4 tl sokeria sekä 4 tl vaniljasokeria. Päällystä kakku kermavaahdolla. Poista mansikoista vihreät kannat, halkaise mansikat pituussuunnassa ja asettele ne kakun päälle mielesi mukaan.

4 kommenttia:

  1. Kakku oli aivan ihanaa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Mansikkakakku maistuu aina! :)

    VastaaPoista
  3. Mä olen ihan uuno kakkujen kanssa ja olisi tarkoitus väsätä pojan 2-vuotis syntymäpäiville kakku.. Pitääkö joka kerrokseen lisätä banaania ja mansikkahlilloa?:) Vaiko yhteen kerrokseen banaania ja kahteen muuhun hilloa ?

    VastaaPoista
  4. Hei Amalia! Olen laittanut mansikkahilloa ja banaania joka kerrokseen, mutta se on toisaalta ihan makuasia. :)

    VastaaPoista