Pienen tauon jälkeen ehdin viimein taas leipomaan. Löysin Iloleipurin sivuilta reseptin Juusto-coociet. Koska resepti kuulosti hyvältä ja hieman erikoisemmalta, päätin kokeilla sitä. Ruisjauhojen sijaan käytin kuitenkin graham-täysjyvävehnäjauhoja ja lisäksi juustoraastetta olisi voinut käyttää ohjeessa neuvottua enemmänkin. Nämä juusto-cookiet osoittautuivat nekin hyviksi pikkusuolaisiksi tarjottaviksi!
Juusto-cookiet
50 kpl
Taikina:
4 dl vehnäjauhoja
3 dl graham-täysjyvävehnäjauhoja / ruisjauhoja
½ tl suolaa
1 tl currya
2 dl juustoraastetta (emmental- tai cheddarjuustoa)
2½ dl maitoa
100 g voita sulatettuna
Pinnalle:
1 kananmuna voiteluun
seesaminsiemeniä
Sekoita jauhot, suola ja currymauste. Lisää juustoraaste, maito sekä voisula ja sekoita taikina nopeasti.
Kaulitse taikina ohueksi levyksi. Painele taikinasta muotilla tai lasilla ympyränmuotoisia keksejä ja nosta ne pellille leivinpaperin päälle. Taikina ei leviä uunissa, joten voit asetella keksit vieriviereen. Voitele keksit kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
Paista uunissa 220°C:ssa 10-12 minuuttia, kunnes keksit saavat hieman rusehtavaa väriä. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
sunnuntai 6. kesäkuuta 2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Very Good.
VastaaPoista