lauantai 9. lokakuuta 2010

Mustikkaiset kierrepullat

Syksyn kiireessä en ole ehtinyt vähään aikaan blogiani päivittää, mutta leipomista en ole kuitenkaan unohtanut. Viime aikoina olen leiponut aika paljonkin ja etsinyt lisäksi uusia kokeiltavia reseptejä. Kokeiluun ovat päässeet muun muassa mustikkaiset kierrepullat, jonka ohjeen löysin jälleen Maku-lehden sivuilta. Pullahan maistuu aina hyvältä, ja täytteenä mustikka tuorejuuston kanssa oli myöskin uusi ja maukas kokeilu.


Mustikkaiset kierrepullat
12 kpl

Pullataikina:
2½ dl kevytmaitoa
25 g tuorehiivaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
½ tl suolaa
7 dl vehnäjauhoja
1 rkl perunajauhoja
75 g voita

Täyte:
100 g tuorejuustoa
½ dl vadelmahilloa
4 dl mustikoita

Voiteluun:
1 kananmuna

Pinnalle:
½ dl tomusokeria


Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kananmuna, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot vähitellen taikinaan ja lisää loppuvaiheessa joukkoon pehmeä voi. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.


Kauli kohonnut taikina levyksi (kooltaan noin 50 cm x 35 cm). Levitä päälle vadelmahillolla notkistettu tuorejuusto sekä ripottele päälle mustikat. Jos käytät pakastemustikoita, pyöräytä jäiset marjat ruokalusikallisessa perunajauhoja ennen täytteeseen lisäämistä ja ripottele päälle vielä vähän sokeria.


Kääräise taikina rullalle ja nipistele saumakohta tiukasti kiinni. Leikkaa tanko 12 palaksi ja nosta palat muffinipellin voideltuihin koloihin tai paperisiin leivosvuokiin. Anna kohota uudelleen peitettyinä lämpimässä paikassa.


Voitele pullat kananmunalla ja paista 200°C:ssa noin 20 minuuttia. Siivilöi jäähtyneiden mustikkapullien päälle tomusokeria.

2 kommenttia: