
Suklaiset muffinsit
12 kpl
Muffinssit:
100 g margariinia
2½ dl sokeria
2 kpl kananmunaa
1 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoa
1 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
120 g Fazerin Sinistä maitosuklaata
Gluteenittomat muffinssit:
100 g margariinia
2½ dl sokeria
2 kpl kananmunaa
1 dl maitoa
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 dl perunajauhoa
1 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
120 g Fazerin Sinistä maitosuklaata
Kuorrutus:
2½ rkl kuumaa kahvia
2½ rkl öljyä
1 tl vaniljasokeria
1½ rkl kaakaojauhetta
½ pakettia tomusokeria
Sekoita pehmeä rasva, sokeri, kananmunat ja maito. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne vähitellen rasvaseokseen. Rouhenna maitosuklaa ja kääntele suklaarouhe taikinan sekaan. Jaa taikina korkeisiin muffinssivuokiin (12 kpl). Paista 200 °C:ssa 20-25 minuuttia.
Sekoita kuuma kahvi ja öljy keskenään. Lisää vaniljasokeri, kaakaojauhe ja lopuksi tomusokeria niin paljon, että seoksesta tulee tarpeeksi paksua. Kuorruta jäähtyneet muffinssit kuorrutteella.

Iloleipurin silikoniset suklaavuoat osoittautuivat loistaviksi. Ennen käyttöä voitelin vuoan ohjeenmukaisesti. Lisäksi osaan muffinsivuoasta laitoin testinomaisesti korppujauhoja, mutta muffinssien valmistuttua ilmeni, ettei korppujahoa välttämättä tarvitse.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti