maanantai 5. huhtikuuta 2010

Greetings from Boston

Nyt kyseessä on eräs luottoresepteistäni. Itse olen suuri pullan ystävä, joten tämä bostonkakku on ehdottomasti yksi suosikeistani. Tällä ohjeella saa yhden suuren bostonkakun (tornivuoka, halkaisija 22 cm) sekä lisäksi muutaman korvapuustin.


Bostonkakku

2 pullataikinaa:
5 dl maitoa
2 pss kuivahiivaa
2 kananmunaa
1½ tl suolaa
1½ dl sokeria
4 tl kardemummaa
14 dl vehnäjauhoja
1 dl öljyä

margariinia
sokeria
kanelia

korppujauhoja

1 kananmuna voiteluun
raesokeria


Lämmitä maito ja lisää pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Lisää munat, suola, sokeri ja kardemumma. Lisää vehnäjauhot alustaen ja lisää öljy alustuksen loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota 30 min.

Kaulitse koko taikinasta noin 55 cm x 50 cm -kokoinen levy. Voitele pinta margariinilla ja ripottele pinnalle kanelia sekä sokeria. Rullaa levy kapeammasta reunasta rullalle, jotta kierteistä tulisi mahdollisimman paksuja. Leikkaa taikinarullasta melko kapeita, noin 4 cm:n levysiä tasareunaisia palasia, jotta kakku kohoaisi uunissa nätisti eikä pursuisi liikaa vuoan yli. Nosta palaset pystyyn voideltuun ja korppujauholla päällystettyyn tornivuokaan. Leikkaa ylimääräisestä taikinasta vinoreunaisia palasia ja painele ne korvapuusteiksi. Anna kakun ja korvapuustien kohota.

Voitele bostonkakun pinta kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista uunissa 175 °C:ssa 35 minuuttia. Korvapuustit paistetaan 225 °C:ssa 12 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Muistan kun äiti teki aivan hervottoman kokoisia bostonkakkuja silloin kun olin pieni! Yks nostalgisimmista leipomuksista siis :) Blogisi vaikuttaa kivalta ja ryhdyin lukijaksi. Leipomisintoa sinne!

    VastaaPoista
  2. Bostonkakku on myöskin yksi parhaimmista leipomuksista. ;)

    Kiva, että ryhdyit lukijaksi, tervetuloa! :)
    Käynpäs tutustumassa sinun blogiisi myös.

    VastaaPoista