
Munkkirinkilät
15 munkkia
Taikina:
2½ dl maitoa
1 pss kuivahiivaa tai ½ pkt tuorehiivaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1 kananmuna
n. 8 dl vehnäjauhoja
½ dl öljyä
öljyä paistamiseen
sokeria pinnalle

Lämmitä maito ja lisää siihen pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna.
Lisää puolet jauhoista ja vatkaa taikinaa sitten hetki saadaksesi taikinaan hyvän sitkon. Lisää öljy ja alusta sekaan loput jauhot. Jätä taikina pehmeäksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
Muovaa taikina tangoksi ja jaa se 15 osaan. Pyörittele osista pullia ja anna niiden kohota liinan alla 20 minuutia, jotta munkeista tulee kuohkeita. Tee kohonneeseen pullaan reikä keskelle ja venyttele rinkilää suremmaksi.
Kaada öljyä kattilan pohjalle 4-5 cm. Kuumenna öljy. Öljy on sopivan kuumaa, kun pieni taikinanpala alkaa heti poreilla öljyssä. Paista munkit kuumassa öljyssä yksi tai kaksi kerrallaan vaaleanruskeiksi. Käännä munkit paistamisen puolivälissä.
Nosta kypsät munkit valumaan ritilän tai talouspaperin päälle. Sokeroi lämpimät munkit ja tarjoile. Munkit ovat parhaimmillaan heti tuoreina.

Oli kyllä aika täyteläisiä munkkeja, loisto ilmavia.
VastaaPoista