perjantai 14. toukokuuta 2010

Pientä ja kullankeltaista

Kaurakeksit olivat lapsena suurinta herkkuani. En ole kuitenkaan koskaan aikaisemmin kunnon kaurakeksejä leiponutkaan, joten nyt oli korkea aika kokeilla. Selasin erilaisia ohjeita netistä ja päädyin tekemään keksit ohjeen Reseptivihkon kaurakeksit mukaan. Kekseistä tuli aivan makoisia perinteisiä kaurakeksejä.


Kaurakeksit
30 kpl

3 dl kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
½ tl suolaa
1½ tl leivinjauhetta
1 dl kevytmaitoa / täysmaitoa / kermaa
100 g sulatettua voita


Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri, suola ja leivinjauhe. Lisää maito ja sulatettu voi kuiva-aineiden joukkoon.


Kaulitse taikina ohueksi. Painele pyöreitä keksejä muotilla tai lasilla. Nosta pellille ja paista 225 °C:ssa 5-10 minuuttia, kunnes kekseistä tulee kauniin kullankeltaisia.

2 kommenttia:

  1. Voiko voin tilalle laittaa oliiviöljyä?

    VastaaPoista
  2. Hei Anonyymi, ja kiitos kysymyksestäsi! En ole kokeillut voin tilalla oliiviöljyä, mutta ainakin rypsiöljy toimii. :)

    VastaaPoista