Tämä versio pizzasta pääsi heti suosikkeihini. Löysin Iloleipurin reseptiarkistosta Perunapizzan ohjeen ja halusin kokeilla tätä hieman perinteisestä poikkeavaa pizzaversiota. Tein pohjan kuitenkin itselleni tutulla pizzapohjaohjeella, mutta alkuperäisen ohjeen täytteet (sinihomejuusto poisjättäen) ja etenkin peruna toimi pizzassa loistavasti! Sinihomejuuston vaihdoin oman mieltymykseni vuoksi mozzarellajuustoon, joka sekin toimi hyvin perunan kanssa. Tämä on eräs hyvä vaihtoehto kasvispizzasta, mutta perunapizza maistuu varmasti muillekin kuin kasvissyöjille.
Perunapizza
1 iso / 12 pientä
Pohja:
2 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
½ tl suolaa
4 rkl öljyä
5 dl vehnäjauhoja
Täyte:
2 dl ranskankermaa
3 keskikokoista perunaa
2 sipulia
150 g mozzarellajuustoa
200 g juustoraastetta
½ tl rouhittua mustapippuria
½ tl timjamia
Lämmitä vesi ja lisää pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Lisää suola, jauhot ja öljy. Anna taikinan kohta noin 10 minuuttia. Painele taikinasta iso pyöreä pizzapohja / 12 pientä pyöreää pizzaa.
Lisää pohjan päälle ranskankerma. Kuori ja viipaloi perunat sekä sipulit. Asettele ensin perunaviipaleet ja sitten sipulirenkaat pizzan päälle. Lisää mozzarellajuusto sekä lopuksi juustoraaste. Sirottele pinnalle rouhittu mustapippuri ja timjami.
Paista 225 °C:ssa 25-30 minuuttia. Tarkista, että perunat ovat kypsyneet ennenkuin otat pizzan uunista.
sunnuntai 8. elokuuta 2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Minäkin tein perunapizzaa joskus tuossa keväällä, ja oli kyllä tosi hyvää.. ei sitä oikein pizzaksi osannut ajatella, mutta jokin sellainen perunainen piirakka tms kuitenkin :) Monet ovat tainneet tämän ohjeen löytää tässä viimeaikoina.
VastaaPoistaHei Katiskatar! Totta, aika piirakkamainen lopputulos oli, mutta menee kyllä hyvin pizzanakin alas. ;) Ranskankerma toi kivasti perinteisestä pizzasta poikkeavan maun.
VastaaPoistaItse löysin tämän ohjeen nyt ensimmäistä kertaa ja halusin heti sitä kokeilla, mutta varmasti suosittu ohje tämä on.
Oli kyllä maittavaa ja täyttävää pizzaa!
VastaaPoista