keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Eräänlainen unelma

Tällä kertaa tein unelmatortun hieman erilaisena versiona. Ohje on kaikkialta tuttu ja herkullinen unelmatortun perusohje. Kääretorttu on ohjeesta tutumpi formaatti, mutta toimii tämä unelma näinkin!


Unelmatorttu

Pohja:
4 kananmunaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 rkl kaakaojauhetta
½ dl perunajauhoja
½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
125 g maitorahkaa
2½ dl kuohuokermaa
4 tl sokeria
4 tl vaniljasokeria


Vatkaa kananmunat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne varovaisesti siivilöiden vaahtoon niin, ettei vaahto lässähdä. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista uunissa 225 °C:ssa 8 minuuttia.

Sekoita maitorahka, kuohukerma ja sokerit. Vatkaa seos vaahdoksi.

Leikkaa valmiista pohjasta reunat pois ja puolita pohja. Ota toinen osa omalle alustalleen ja kuorruta se täytteellä. Nosta toinen osa pohjasta tämän päälle ja kuorruta pinta täytteellä. Ripottele päälle kaakaojauhetta koristeeksi.


Gluteeniton unelmatorttu

Unelmatortusta saa helposti gluteenittoman version korvaamalla vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella.

Pohja:
4 kananmunaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 rkl kaakaojauhetta
½ dl perunajauhoja
½ dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti