maanantai 29. maaliskuuta 2010

Myllärin sämpylät

Tämä sämpyläohje on hieman modifioitu versio Myllärin kokojyväpitoinen sämpyläjauhoseos -pussin kyljestä. Testasin ohjetta ensimmäisen kerran kutsuessani vieraita kylään, ja sämpylät saivat tuolloin suotuisan vastaanoton. Niinpä olen leiponut samalla ohjeella jo useamman sämppärisatsin. Ohje on siis hyvä perusohje maukkaiden sämpylöiden tekoon.


Myllärin sämpylät

5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 rkl sokeria
vajaa ½ rkl suolaa
½ dl öljyä
12 dl kokojyväpitoista sämpyläjauhoseosta

Lämmitä vesi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoa ja sekoita seos veteen. Lisää sokeri ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen ja lisää öljy alustuksen loppupuolella. Jätä taikina tavallista pullataikinaa pehmeämmäksi. Kohota taikina kaksinkertaiseksi liinan alla (30 min).

Leivo taikinasta pyöreitä sämpylöitä ja kohota ne pellillä hyvin. Paista 220 °C:ssa noin 15 minuuttia. Kostuta sämpylät heti paiston alussa kylmällä vedellä saadaksesi sämpylöille rapean pinnan.

Ohjeella saa tehtyä 12 isoa tai 24 pientä sämpylää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti