
Mansikkatäytekakku
Pohja:
5 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl gluteenittomia jauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
voita ja (gluteenittomia) korppujauhoja kakkuvuokaan
Täyte:
1,5 dl laimeaa mehua
300 g mansikkahilloa
3 banaania
4 dl kermavaahtoa
250 g tuoreita mansikoita

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon niin, ettei vaahto lässähdä.

Voitele vuoka ja vuoraa se korppujauhoilla. Paista kakku uunissa 175 °C:ssa 30-40 minuuttia.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta jokainen kerros ja lisää samalla hillo sekä pilkotut banaanit. Anna kakun olla jääkaapissa yön yli.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahtoon 4 tl sokeria sekä 4 tl vaniljasokeria. Päällystä kakku kermavaahdolla. Poista mansikoista vihreät kannat, halkaise mansikat pituussuunnassa ja asettele ne kakun päälle mielesi mukaan.
Kakku oli aivan ihanaa!
VastaaPoistaKiitos. Mansikkakakku maistuu aina! :)
VastaaPoistaMä olen ihan uuno kakkujen kanssa ja olisi tarkoitus väsätä pojan 2-vuotis syntymäpäiville kakku.. Pitääkö joka kerrokseen lisätä banaania ja mansikkahlilloa?:) Vaiko yhteen kerrokseen banaania ja kahteen muuhun hilloa ?
VastaaPoistaHei Amalia! Olen laittanut mansikkahilloa ja banaania joka kerrokseen, mutta se on toisaalta ihan makuasia. :)
VastaaPoista