pohjan gluteenittomana vaihtaen jauhot gluteenittomiin allaolevin ohjein, mutta alkuperäinen ohje oli vehnäjauhopohjainen. Tartalettipohja oli melko tuhtia makuuni, mutta mansikat vaniljatäytteen kera toivat tartalettiin kevyen kesäisen maun.

Mansikkatartaletti
12 palaa
Taikina:
1 1/4 dl juoksevaa margariinia
1 dl tomusokeria
1 kananmuna
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 ½ dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
TAI:
Gluteeniton taikina:
1 1/4 dl juoksevaa margariinia
1 dl tomusokeria
1 kananmuna
1 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
2 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
ripaus suolaa
Täyte:
2 kananmunaa
1 dl hyytelösokeri Multia
1 rkl maissitärkkelystä
4 dl maitoa
½ vaniljatankoa
Päälle:
500 g mansikoita
mintunlehtiä

Sekoita pohjan ainekset nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikina irtopohjavuoan tai piirakkavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle ja reunoille. Paista pohja 220 °C:ssa noin 12 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja kullankeltainen. Pohjan voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä ennen tarjoilua esimerkiksi vierasvaraksi.

Sekoita vispilällä paksupohjaisessa kattilassa täytteen ainekset keskenään vaniljaa lukuun ottamatta. Kuumenna seos sitä koko ajan sekoitellen. Kun seos kiehahtaa, keitä sitä varoen minuutti ja nosta kattila liedeltä.

Halkaise vaniljatanki pituussuunnasa ja rapsuta toisen puolikkaan siemenet kastikkeen joukkoon, jäähdytä täyte ja anna sen kiinteytyä jääkaapissa, kunns seos on lusikoitavaa (tähän menee noin ½-1 h).

Levitä seos tartalettipohjalle. Viimeistele herkku mansikoin ja mintunlehdin.

Hyvää oli! Ja nämä kuvat on tosi herkullisen näköisiä!
VastaaPoistaKiitos kiitos! Mansikka toimii aina. :)
VastaaPoista