
Lätyt
10 isoa lättyä
2 kananmunaa
½ l maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
3 rkl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
2 rkl öljyä
öljyä paistamiseen

Riko munat ja vatkaa niiden rakenne rikki. Sekoita joukkoon maito, jauhot, suola, sokerit ja öljy. Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia.

Laita hieman öljyä paistinpannulle ja kuumenna pannu (huom. ei täydellä teholla). Annostele taikinaa sopiva määrä pannulle ja paista molemmin puolin, kunnes lätty saa vaaleanruskean värin. Tarjoile hillon, jäätelön tai kermavaahdon kanssa.


Vispauskansi toimi hyvin vatkatessa kermavaahtoa. Se esti näppärästi kerman roiskumisen ympäriinsä. Omistan kyllä oman vispausastiankin kansineen, mutta sinä ei ole kakkutaikinoita tullut vatkattua. Tästä kannesta on siis suuri apu normaaleissa taikinakulhoissa vatkatessa, suosittelen!

Onpas hyvin paistettu. Kuka oli noin taitava paistamaan?
VastaaPoistaOn kyllä! ;)
VastaaPoistaLättyjä!
VastaaPoistaMistä noita vispauskansia saa? Kuulostaa todella käytönnölliseltä.
Ostin sen Clas Ohlsonilta. Se on kyllä näppärä!
VastaaPoistaAi että nämä on ihanan näköisiä, vähänpä nousee vesi kielelle! Millon teet mulle lättyjä? ;D
VastaaPoistaLätyt on kyllä hyviä! Jospa joku päivä taas niitä tekisin. :D
VastaaPoista