torstai 17. kesäkuuta 2010

Lättykestit

Vietimme eräs ilta kesäisiä lättykestejä. Sopivan ohjeen lättyjen tekoon löysin Hesarin sivuilta. Lättyohje oli täysin tavallinen perusohje, mutta tällä kertaa kuitenkin onnistuin paistolämpötilan kanssa poikkeuksellisen hyvin. Lopputuloksena syntyi kasa makoisia vaaleanruskeita lettuja. Lättyjen kylkiäisiksi vatkasin kermavaahtoa ja samalla pääsin kokeilemaan hankkimaani uutta vispauskantta. Lätyt maistuivat erityisen hyviltä mansikkahillon, jäätelön ja kermavaahdon kera!


Lätyt
10 isoa lättyä

2 kananmunaa
½ l maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
3 rkl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
2 rkl öljyä

öljyä paistamiseen


Riko munat ja vatkaa niiden rakenne rikki. Sekoita joukkoon maito, jauhot, suola, sokerit ja öljy. Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia.


Laita hieman öljyä paistinpannulle ja kuumenna pannu (huom. ei täydellä teholla). Annostele taikinaa sopiva määrä pannulle ja paista molemmin puolin, kunnes lätty saa vaaleanruskean värin. Tarjoile hillon, jäätelön tai kermavaahdon kanssa.




Vispauskansi toimi hyvin vatkatessa kermavaahtoa. Se esti näppärästi kerman roiskumisen ympäriinsä. Omistan kyllä oman vispausastiankin kansineen, mutta sinä ei ole kakkutaikinoita tullut vatkattua. Tästä kannesta on siis suuri apu normaaleissa taikinakulhoissa vatkatessa, suosittelen!

6 kommenttia:

  1. Onpas hyvin paistettu. Kuka oli noin taitava paistamaan?

    VastaaPoista
  2. Lättyjä!

    Mistä noita vispauskansia saa? Kuulostaa todella käytönnölliseltä.

    VastaaPoista
  3. Ostin sen Clas Ohlsonilta. Se on kyllä näppärä!

    VastaaPoista
  4. Ai että nämä on ihanan näköisiä, vähänpä nousee vesi kielelle! Millon teet mulle lättyjä? ;D

    VastaaPoista
  5. Lätyt on kyllä hyviä! Jospa joku päivä taas niitä tekisin. :D

    VastaaPoista