
Kardemummakakku
6 dl vehnäjauhoja
1½ dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
3 tl kardemummaa
150 g margariinia / voita
2 kananmunaa
3 dl kermaviiliä / maitoa
1 kananmuna voiteluun
voita ja korppujauhoja kakkuvuokaan
Pinnalle:
2-3 rkl raesokeria
2-3 rkl mantelirouhetta

Gluteeniton kardemummakakku
4 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 dl perunajauhoja
1½ dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
3 tl kardemummaa
150 g margariinia / voita
2 kananmunaa
3 dl kermaviiliä / maitoa
1 kananmuna voiteluun
voita ja gluteenittomia korppujauhoja kakkuvuokaan
Pinnalle:
2-3 rkl raesokeria
2-3 rkl mantelirouhetta

Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Nypi rasva joukkoon murumaiseksi seokseksi. Lisää kananmunat ja kermaviili ja sekoita ainekset vaivaamatta tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (vetoisuus noin 2 litraa). Voitele kakun pinta kananmunalla ja ripoittele pinnalle raesokeria ja mantelirouhetta.

Paista uunissa 200 °C:ssa 30-40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetken liinan alla ennen tarjoilua.

Ihana kakku, varmasti pehmosta ja maukasta :)
VastaaPoistaKiitos! Kakku oli tosiaan pehmoista ja maistui herkulliselle, kardemumman ystävä kun olen. :)
VastaaPoistaKiva Noora, että kävit vierailemassa blogissani. Tervetuloa lukemaan toistekin!