Ostin äskettäin Iloleipurin silikoniset Runebergin torttu- / korkea muffinssivuoat innostuessani muffinssien maailmasta. Ensimmäisellä kerralla vuokia testatessani tein klassisesti suklaamuffinsseja. Koska halusin muffinsseistani todella suklaisia ja halusin käyttää niissä itse Fazerin Sinistä maitosuklaata, päädyin selailemaan reseptejä Fazermakeisten suklaisesta keittiöstä. Löysin ohjeen Amerikkalaiset suklaamuffinsit, josta allaoleva on jälleen hieman muokattu versio - myös gluteenittomaksi. Ohjeessa olevan koristelun sijaan tein omien muffinssieni päälle suklaapiirakan päälle laitettavaa kuorrutetta, ja hyvin toimi. Nämä muffinssit ovat herkullisia - ja todella suklaisia!
Suklaiset muffinsit
12 kpl
Muffinssit:
100 g margariinia
2½ dl sokeria
2 kpl kananmunaa
1 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoa
1 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
120 g Fazerin Sinistä maitosuklaata
Gluteenittomat muffinssit:
100 g margariinia
2½ dl sokeria
2 kpl kananmunaa
1 dl maitoa
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 dl perunajauhoa
1 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
120 g Fazerin Sinistä maitosuklaata
Kuorrutus:
2½ rkl kuumaa kahvia
2½ rkl öljyä
1 tl vaniljasokeria
1½ rkl kaakaojauhetta
½ pakettia tomusokeria
Sekoita pehmeä rasva, sokeri, kananmunat ja maito. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne vähitellen rasvaseokseen. Rouhenna maitosuklaa ja kääntele suklaarouhe taikinan sekaan. Jaa taikina korkeisiin muffinssivuokiin (12 kpl). Paista 200 °C:ssa 20-25 minuuttia.
Sekoita kuuma kahvi ja öljy keskenään. Lisää vaniljasokeri, kaakaojauhe ja lopuksi tomusokeria niin paljon, että seoksesta tulee tarpeeksi paksua. Kuorruta jäähtyneet muffinssit kuorrutteella.
Iloleipurin silikoniset suklaavuoat osoittautuivat loistaviksi. Ennen käyttöä voitelin vuoan ohjeenmukaisesti. Lisäksi osaan muffinsivuoasta laitoin testinomaisesti korppujauhoja, mutta muffinssien valmistuttua ilmeni, ettei korppujahoa välttämättä tarvitse.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti