torstai 23. syyskuuta 2010

Pikkuleipiä lahjaksi

Tätini vietti kesän lopulla 50-vuotissyntymäpäiviään mökillään meren rannassa. Halusin muistaa häntä jotenkin, ja minulle luonnollinen tapa oli leipoa hänelle jotakin. Löysin Maku-lehden sivuilta jälleen houkuttelevan ohjeen lumipallo-pikkuleivät. Leivoin kasan pikkuleipiä ja pakkasin ne nättiin lasipurkkiin annettavaksi lahjaksi. Lasipurkki sisältöineen oli mielestäni helppo ja pieni, mutta kuitenkin mukava lahja syntymäpäiväjuhlille viemiseksi. Ihan kaikki pikkuleivät eivät lahjaksi päätyneet, joten todistetusti itse pikkuleivätkin olivat herkullisen makuisia!


Lumipallo-pikkuleivät
30 kpl

200 g leivontamargariinia
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
150 dl Marianne-suklaarakeita


Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokeri, fariinisokeri, vaniljasokeri ja kananmuna tasaiseksi seokseksi.


Sekoita leivinjauhe ja suola vehnäjauhoihin. Lisää seos taikinaan Marianne-suklaarakeiden kanssa.


Nosta taikinasta ruokalusikalla nokareita leivinpaperin päälle uunipellille. Tasoita nokareiden huiput kylmän veteen kastetun lusikan selällä.


Paista pikkuleipiä uunissa 200°C:ssa noin 10 minuuttia. Nosta hieman jäähtyneet pikkuleivät ritilälle kovettumaan.

torstai 16. syyskuuta 2010

Maailman parhain täytekakku

Tämä ohje on vanha tuttu täytekakkuohje, jonka esittelin ihan ensimmäisenä reseptinä blogissani. Tästä kakkuversiosta tekee kuitenkin juuri sen maailman parhaimman tuoreet mansikat sen päällä! Ohje on siis täysin sama kuin edellinen täytekkakkuohjeeni, mutta suklaan sijaan päälle laitetaan tuoreita mansikoita. Tässä kakussa mansikat olivat söpön sydämenmuotoisia sopien täydellisesti kihlajaiskakkumme koristeeksi.


Mansikkatäytekakku

Pohja:
5 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl gluteenittomia jauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

voita ja (gluteenittomia) korppujauhoja kakkuvuokaan

Täyte:
1,5 dl laimeaa mehua
300 g mansikkahilloa
3 banaania
4 dl kermavaahtoa
250 g tuoreita mansikoita


Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon niin, ettei vaahto lässähdä.


Voitele vuoka ja vuoraa se korppujauhoilla. Paista kakku uunissa 175 °C:ssa 30-40 minuuttia.


Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta jokainen kerros ja lisää samalla hillo sekä pilkotut banaanit. Anna kakun olla jääkaapissa yön yli.


Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahtoon 4 tl sokeria sekä 4 tl vaniljasokeria. Päällystä kakku kermavaahdolla. Poista mansikoista vihreät kannat, halkaise mansikat pituussuunnassa ja asettele ne kakun päälle mielesi mukaan.

maanantai 13. syyskuuta 2010

Täydellinen kihlalahja

Kihlauduin vastikään, ja saimme kihlalahjaksi Maria Kivijärven suunnitteleman design-kakkulapion. Idean kakkulapion muodosta Kivijärvi on saanut piirtäessään ja istuessaan Näsijärven rantakivien päällä, ja hän voitti kakkulapiollaan Reddot design awardin tänä vuonna. Olin kakkulapiota itse salaa aikaisemmin jo ihaillutkin, mutta ääneen en asiaa ollut kenellekään todennut. Saatuamme lahjan olin siis enemmän kuin positiivisesti yllättynyt. Voisiko kakkua enää ihanammalla kakkulapiolla ottaa?